Nicel araştırma tasarımı - Demirel, Erkan Turan (My University, 2018)
Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri kitabı, araştırma yapan akademisyen ve öğrencilere nicel, nitel ve karma yöntemler için birer rehber olması amacıyla tasarlanmıştır. Bir araştırmada gerekli olduğu düşünülen tüm nicel, nitel ve karma yöntemler güncel ihtiyaçlar doğrultusunda ele alınmıştır. Nicel araştırmalarda SPSS, “Doğrulayıcı Faktör Analizi” ve “Yapısal Eşitlik Modellemesi”, Amos ve Lisrel uygulama örnekleriyle verilmiştir. Nitel araştırmada, doküman incelemesi, etnografik araştırma, fenomenolojik araştırma, metafor analizi, tracer (iz sürme) yöntemi, söylem analizi, hikaye analizi, görüşme tekniği, odak grup görüşmesi, durum (örnek olay) çalışması, gözlem, alan araştırması, eylem araştırması gibi yöntemler incelenmiştir. Son olarak karma araştırma tasarımı, sistematik değerleme ve meta analizi irdelenmiştir.
Kitap - Kitap İçinde Yayın (Bölüm ya da Makale)
Keywords: Araştırma yöntemleri; Araştırma tasarımı; Nicel araştırmalar