1544-1545 TARİHLİ VE KAMİL KEPECİ TASNİFİ 62 NUMARALI DİVÂN-I HÜMÂYÛN RUMELİ AHKÂM DEFTERİ (ÖZET-TRANSKRİPSİYON-DİZİN/S. 224-283) - COŞKUN, MUSA (Fırat Üniveristesi, 2019)
H. 951/ M. 1544-1545 tarihli Divan-ı Hümayun Ahkâm Defterinde mali konular ve atama kayıtları tutulmakla birlikte Rumeli vilayetinin kaza, nahiye ve karyelerini ele almaktadır. Bu nedenle Rumeli'de bu tarihlerde meydana gelen olaylara ulaşmak mümkündür. Adı geçen defterin 224-283 sayfa aralığındaki 60 sayfanın transkripsiyonu, belge özetleri ve dizini hazırlanmıştır. Belge özetleri tablo şeklinde birinci bölüm içinde verilmiştir. Anahtar Kelimeler: Rumeli, Osmanlı Devleti, şikâyet, atama, ahkâm

In the imperial council financial book dated H.951/M.1544-1545 the districts and villages of Rumelia are dealt rather than financial issues and assignment records. Therefore it is possible to figure out the events occurring on these dates. In the book mentioned above transcription, document summaries and index of sixty pages between 224-283 were prepared. The summaries of document are given in the first section as a table. Key words: Rumelia, Ottoman Empire, complaint, assignment, finance
Divan-i Humayun Rumeli Ahkâm book dated 1544-1545 and Kamil Kepeci classification number 62 (Transcription-abstract-index/ s. 224-283)
Keywords: Tarih