MALATYA-ELAZIĞ-BİNGÖL DEVLET KARAYOLUNUN ÇEVRESEL ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI - SAYIN, AYTUNA (Fırat Üniveristesi, 1993)
Yüksek Lisans Tezi MALATYA-ELAZI?-BÎNGÖL DEVLET KARAYOLUNUN ÇEVRESEL ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI Aytuna SAYIN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Anabil im Dalı 1992, Sayfa: 58 Bu çalışmada, ülkemizin karayolu ağında önemli bir yere sahip bulunan Malatya- Elazığ-Bingöl Devlet Karayolunun çevresel etkileri araştı rılmıştır. Bu amaçla güzergahın teknik özellikleri ile doğadaki konumu saptanarak doğal çevrenin ve insanın ne şekilde etkilendiği, ayrıca çev resel faktörlerin de karayolu üzerinde ne gibi etkiler yarattığı gözlem ve deneylere dayanılarak incelenmiştir. Yapılan çalışmalar sonunda karayolunun çevreyi olumsuz olarak eti- kilediği ve zaman içinde bu etkinin artacağı gözlenmiştir. ANAHTAR KELİMELER : Mal atya-El azığ-Bingöl Devlet karayolu, çevresel et ki, doğal ç£vre, insan. ^-SÖSS^ ***, ff S r-y.,,. \V ",i îi sA 4

II SUMMARY Master's Thesis ENVIRONMENTAL IMPACT ASSESSMENT OF MALATYA-ELAZI?-BÎNGÖL STATE HIGHWAY Fırat University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Environmental Engineering 1992, Page: 58 In this study, the assessment has been made for environmental impacts of Malatya-Elazığ-Bingöl state highway which holds an important place in our national highway-net. For this reason, the technical specifications of the route and its location in the nature are determined and the way how our natural environment and humanbeing affected and also how natural factors effecting highway have been searched depending on observations and tests. As a result of these studies, it has been concluded that the high way is negatively effecting the environment and this harming effect will possibly increase by the time. KEY WORDS : Malatya-Elazığ-Bingöl State Highway, environmental impact, natural environment, humanbeing.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Çevre Mühendisliği; Environmental Engineering