ELAZIĞ, BASKİL MERKEZ İLÇE-ALTINKÜREK KÖYÜ ARASINDAKİ YÜKSEK SAHANIN FLORASI - KURŞAT, MURAT (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi ELAZIĞ, BASKİL MERKEZ İLÇE-ALTINKÜREK KÖYÜ (KEBAN) ARASINDAKİ YÜKSEK SAHANIN FLORASI Murat KURŞAT Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 121 Bu çalışma, Elazığ, Baskil Merkez İlçe-Altınkürek Köyü (Keban) Arasındaki Yüksek Sahanın Florası tespit etmek amacı ile yapılmıştır. Araştırma alanı Elazığ il sınırları içerisinde yer alıp, 110 km2'lik yüzölçümüne sahiptir. Araştırma sahasından toplanan örneklerden 3223 bitkinin değerlendirilmesi yapılmış 71 familyaya ait 341 cins ve 801 takson tespit edilmiştir. Bunlardan 104 (%13) takson Türkiye için endemiktir. Bitkilerin fitocoğrafik bölgelere dağılımında İran-Turan elementleri 306 (%38.25), Akdeniz elementleri 36 (%4.5), Avrupa-Sibirya elementleri 28 (%3.5) oranında bulunmuştur. İçerdiği takson sayısı bakımından araştırma alanında bulunan başlıca büyük familyalar: Asteraceae (110), Fabaceae (90), Lamiaceae (67), Brassicaceae (54), Poaceae (53), Caryophyllaceae (45), Baraginaceae (31), Apiaceae (29), Liliaceae (29), Rosaceae (27), cinsleri ise ; Astragalus (25), Salvia (14), Silene (14), Centaur ea (13), Trigonella (12), Euphorbia (11), Alyssum (10), Veronica (10), Vicia (10), Allium (9) şeklindedir. Anahtar kelimeler: Flora, Baskil, Keban, Elazığ.

SUMMARY Master Thesis THE FLORA OF HIGHT AREA BETWEEN BASKII/S CENTER DISTRICT (ELAZI?) AND ALTINKUREK VILLAGE (KEBAN) Murat KURŞAT Fırat University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Biology 2003, Page: 121 This study was carried out in order to determine the flora of hight area between Baskil's center district (ELAZI?) and Altınkürek village (KEBAN). Research area is situated in province of Elazığ covering 110 km2 surface area. Of all the collected specimen, 3223 plants were examined and 801 taxa and 341 genera belonging to 71 families were determined. 104 (13%) taxa are endemic for Turkey. In case of the distribution of plants according to phytogeographie regions; 306 (38.25%) Irano-Turanian, 36 (4.5%) Mediterranean and 28 (3.5%) Euro-Siberian elements were found. Concerning the number of taxa the major families in research area are: Aster aceae (110), Fabaceae (90), Lamiaceae (67), Brassicaceae (54), Poaceae (53), Caryophyllaceae (45), Boraginaeeae (31), Apiaceae (29), Liliaceae (29), Rosaceae (27), and the major genera are Astragolus (25), Salvia (14), Silene (14), Centaurea (13), Trigonella (12), Euphorbia (1 1), Alyssum (10), Veronica (10), Vicia (10), Allium (9). Key words: Flora, Baskil, Keban, Elazığ. ii
The Flora of high area between Baskil's Center district (Elazığ) and Altınkürek Village (Keban)
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology