Kadmiyum (II) ve çinko (II) iyon karışımlarından Cladophora crispata' ya metal iyonlarının adsorbsiyonu - Özer, Ayla; Özer, Dursun; Dursun, Gülbeyi (My University, 2000)
Bu çalışmada, kadmiyum(II) ve çinko(II) iyonlarının ikili karışımlarının Cladophora crispata ' ya adsorbsiyonu kesikli karıştırmalı bir kapta araştırıldı. Kadmiyum(II) ve çinko(II) iyonlarının ikili karışımlarının adsorbsiyonundan elde edilen hız ve denge izotermleri tek bulundukları ortamdaki adsorbsiyonundan elde edilen değerleri ile karşılaştırıldı. Her iki metalin tek ve karışım halindeki adsorbsiyonunun doygunluk kinetiğine uyduğu gözlendi. Adsorbsiyon ortamında artan derişimlerde ikinci metalin ilavesi adsorbsiyon hızını ve adsorblanan metal miktarını azalttı.
Keywords: Biyoloji; Çevre Bilimleri