Salnamelerde Giresun'un sosyal ve dini yapısı 1869-1905 - Kılıç, Davut; Topal, İbrahim (My University, 2011)
Bu çalışmada Trabzon Vilayet Salnameleri ve Maarif Salnamelerinde, Giresun Kazası ile ilgili bilgiler derlenip ilmi bir disiplin içerisinde tasnif edilerek, kaza ve bağlı nahiyelerin belirtilen tarih aralığındaki sosyal ve dini yapısı analiz edilmiştir.
Keywords: Tarih; Din Bilimi