PAZARLAMA PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜNDE YÖNEYLEM ARAŞTIRMASININ ÖNEMİ - Yücel, Mustafa (Fırat University, 2004)
Bu çalışmada ilk olarak, pazarlama yönetiminde kantitatif karar alma tekniklerinin nasıl kullanıldığı üzerinde durduk. Daha sonra, bu tekniklerin arasından yöneylem araştırması üzerinde yoğunlaşarak, pazarlama alanında bu metodun nasıl uygulanacağı ele alındı. Bunlarda başka, bu makalede yöneylem araştırmasının bu alanda ne oranda kullanıldığı irdelenmektedir. Sonuç olarak bu makale uygulamadaki problemler hakkında bazı önerilerde bulunmuştur.