ARAPÇA’DAN TÜRKÇELEŞMİŞ KELİMELER SÖZLÜĞÜ - Özli, Muzaffer (Fırat University, 2010)
Hamza Ermiş tarafında 2008 yılında neşredilen “Arapça’dan Türkçeleşmiş Kelimeler Sözlüğü”tanıtımı ve sözlüğün özelliklerini içermektedir. Özellikle İslam dininin gelişinden sonra Türklerin islamiyete girişleri ve Osmanlıca da Arapça kelimelerin fazlalık göstermesinden dolayı Türkçeleşmiş Arapça kelime çoğalmıştır. Arapçadan türkçeye geçmiş ve zamanla türkçeye mal edilmiş bu kelimelerin insanların daha iyi kavrayabilmesi için yazarımız tarafından böyle değerli bir çalışma yapılmıştır
The Words of the Dictionary Which Adopted İnto Turkish From Arabic
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları