BİR MİT YARATICISI OLARAK NASREDDİN HOCA - Şenocak, Ebru (Tuzla Belediyesi, 2016)
Türk halkının sözünün temsilcisi olan Nasreddin Hoca, geçmişten geleceğe akıp giden kültürel değerlerin ölümsüz taşıyıcısıdır. O, mantık ve gönül dünyasını ortak noktada birleştirerek okuyucusunu ironi ve mizah unsurlarıyla güldürürken düşündüren, hatalarını göstererek düzeltme imkânı veren geleneğin dirilmesine ve yaşatılmasına sonsuza kadar hizmet eden gönüllü bir rehberdir.Ata kültüne bağlılığı, mitolojik sembolleri kullanarak hafızalarda yeniden güncellemeyi amaçlayan Nasreddin Hoca, aynı zamanda evrensel nitelikli mesajlar vererek insanoğlunun bireyleşim sürecine de olumlu katkılar sağlamıştır.

The representative of Turkish folk's words, Nasreddin Hodja is the immortal carrier of the cultural values that flow from the past to the future. He is a volunteer guide that will serve forever for the rising and perpetuating of a tradition that he made people laugh and think with irony while giving them the chance of correcting themselves by integrating the logic and world of love. Nasreddi Hodja, being devoted to ancestor's cult and aiming to update things in memories by using the mythological symbols, had a positive contribution to the process of humans' individualization as well, by giving global messages.
AS A MYTH CREATER, NASREDDIN HODJA