Ectopic thyroid and Hashimoto's thyroiditis arising from a thyroglossal duct cyst: A case report - Gök, Üzeyir; Keleş, Erol; Çobanoğlu, Bengü; Yıldız, Mücahit; Dönder, Emir (My University, 2003)
Yetmiş beş yaşında erkek hasta, boyun orta hattında, hyoid kemiğinden krikoid kartilaja kadar uzanan ve yutkunmakla yukarıya hareket eden kitle şikayetiyle başvurdu. Ultrasanografi, sintigrafi, ve tiroit hormon incelemeleri kitlenin tiroit dokusundan bağımsız olduğunu gösterdi. İnce iğne aspirasyon biyopsisi ile enfekte tiroglossal duktus kisti öntanısı kondu ve kitle ameliyatla çıkarıldı. Histopatolojik tanı, tiroglossal duktus kisti duvarında ektopik tiroit dokusundan gelişen Hashimoto tiroiditi şeklinde belirlendi.
Keywords: Yaşlı; Erkek; Biyopsi; iğne; Cerrahi işlemler; operatif; Tiroidit; otoimmün; Tiroglossal kist