Doğrusal olmayan yük şartlarındaki asenkron motorun YSA-PI hız denetimi - Dandıl, Beşir; Gökbulut, Muammer; Ata, Fikret (My University, 2004)
Bu çalışmada, vektör denetimli asenkron motor sürücülerinin Yapay Sinir Ağları (YSA) ile parametreleri ayarlanan PI denetleyici ile hız denetimi incelenmiştir. Önerilen YSA-PI denetim yapısı ile doğrusal olmayan yük ve parametre değişimlerine karşı denetim sisteminin dayanıklılığının ve performansının artırılması amaçlanmıştır. YSA' nın öğrenme ve genelleme yeteneklerinden yararlanarak PI denetleyicinin tasarım zorluğu giderilmiş ve çeşitli doğrusal olmayan yük şartları altında PI parametrelerinin otomatik olarak ayarlanabilirliği sağlanmıştır. YSA-PI denetleyicinin, çeşitli doğrusal olmayan yük şartlarındaki asenkron motorun hız denetim performansını gösteren benzetim sonuçları verilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Mühendislik; Makine