Mn and Ti Co-doping of LiNiO2 to Improve Performance - Öz, Erdinç; Dahn, Jeff (Fırat Üniversitesi, 2024)
LiNiO2 (LNO) has high capacity but suffers from structural instability and capacity fade, which limits its practical use in lithium-ion batteries. This study proposes co-doping LNO with Mn and Ti (MnTi25) as a strategy to overcome these issues. MnTi25 was thoroughly characterized, revealing improved structural stability and significantly reduced cation mixing compared to pristine LNO. The half-cell performance of MnTi25 is noteworthy, exhibiting a capacity similar to the established 4% Mn-substituted ZoomWeMn4 standard, demonstrating efficient Li-ion extraction and insertion. Additionally, full-cell testing against a graphite anode shows that MnTi25 delivers a capacity almost identical to a commercial LNO-based material. This promising achievement highlights the effectiveness of co-doping in addressing LNO's limitations while preserving its high-capacity potential. This study demonstrates that MnTi25 can be a promising cathode material for high-performance lithium-ion batteries by tailoring the material's structure through co-doping.

LiNiO2 (LNO) yüksek kapasiteye sahiptir ancak lityum-iyon pillerde pratik kullanımını sınırlayan yapısal istikrarsızlık ve kapasite azalmasından muzdariptir. Bu çalışma, bu sorunların üstesinden gelmek için bir strateji olarak LNO yapısındaki Ni bölgelerine Mn ve Ti birlikte katkılayarak LiNi0.95Mn0.025Ti0.025O2 (MnTi25) elde etmeyi ve fiziksel ve elektrokimyasal özelliklerini araştırmayı önermektedir. MnTi25, LNO'ya kıyasla gelişmiş yapısal kararlılık ve önemli ölçüde azaltılmış katyon karışımını ortaya çıkararak kayda değer elektrokimyasal sonuçlar vermiştir. MnTi25'in yarı hücre performansı etkileyicidir ve yerleşik %4 Mn ikameli ZoomWeMn4 standardına benzer bir kapasite sergileyerek etkili Li-iyon çıkarma ve ekleme işlemini göstermektedir. Ayrıca, grafit anoda karşı yapılan tam hücre testi, MnTi25'in ticari bir LNO bazlı malzeme ile neredeyse aynı kapasiteyi sunduğunu göstermektedir. Bu kayda değer başarı, yüksek kapasite potansiyelini korurken LNO'nun sınırlamalarını ele almada ortak katkının etkinliğini vurgulamaktadır. Bu çalışma, MnTi25'in, malzemenin yapısını Mn ve Ti birlikte katkılama yoluyla uyarlayarak yüksek performanslı lityum-iyon piller için umut verici bir katot malzemesi olabileceğini göstermektedir.
LiNiO2'nin Performans Geliştirmesi İçin Mn ve Ti Eş Katkısı
Keywords: Electrochemical Energy Storage and Conversion; Elektrokimyasal Enerji Depolama ve Dönüşüm