Kızartılmış ve vakumlanmış aynalı sazan (Cyprinus carpio L.) filetolarının buzdolabında muhafaza edilmesi - Arslan, Ali; Ates, Gülsüm; Gönülalan, Zafer; Kaya, Aysel; Çelık, Cemal (My University, 1996)
Bu çalışma, kızartılmış, vakumlanmış ve buzdolabında (+4 °C) muhafaza edilmiş aynalı sazan filetolarında muhafaza süreci içinde TVB -N, pH ve duyusal değerlerde meydana gelebilen değişiklikleri incelemek amacıyla yapıldı. Örnekler, muhafazanın 0,7,15,21,28,35,45 ve 60. günlerinde TVB-N, pH ve duyusal yönden incelendi. pH 6.33 - 6.88; TVB-N miktarı 19.75 - 24.82 mg/100 g ve duyusal değerler 3.0 - 2.28 arasında saptandı. Sonuç olarak, aynalı sazan filetoları kızartılıp, vakumlanarak tüketilebilir niteliklerini uzun süre koruyabilen bir ürüne dönüştürülebilir.
Keywords: Soğuk depolama; gıda depolama; Cyprinus carpio; balık (gıda); fileto; vakumlu paketleme; soğutma; kızartılmış gıdalar; aynalı sazan