YENİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE KAMU KURULUŞLARINDA BİLGİ VE İLETİŞİM GÜVENLİĞİ (ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ) - BARIŞ, MEHMET AKİF (Fırat Üniveristesi, 2009)
Bu çalışmada; son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler sayesinde oluşan yeni iletişim kanalları, bu kanalların kullanılmasıyla ortaya çıkan bilgi-iletişim güvenliği problemleri ve kamu kuruluşlarına yansımaları incelenmiştir. Bilgi ve iletişim güvenliği konusunda hazırlanan denetim raporları ve yapılan araştırmalara göre, makaleler veya konferans sunularında da ifade edildiği gibi güvenliğin sağlanması konusunda en zayıf halka insandır. Bu nedenle kamu kuruluşlarında personelin bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı ve güvenliği konusundaki yeterliliğinin sorgulanması gerektiği düşünülmektedir. Bu düşünceden yola çıkarak; çalışmada yeni iletişim teknolojilerine, yeni iletişim teknolojilerinde yaşadığımız güncel güvenlik problemlerine, kamu kurum ve kuruluşlarında güvenliğin önemine ve güvenliğin sağlanabilmesi için yapılması gerekenlere yer verilmiştir. Son olarak bilgi ve iletişim güvenliğinde anahtar rolü oynayan kamu personeli arasında bir anket çalışması yapılarak konu bu yönüyle irdelenmiştir.

In this study, new communication channels generated via recent technological improvements; information-communication security problems occurred due to the use of these channels and their reflections on public institutions are examined. According to the control reports and investigations on information and communication security, the weakest link in maintaining security is human being as mentioned in articles or presentations at conferences. Therefore, I believe that we should question the use and security of information and communication technologies competence of the staff in public institutions. Regarding this, communication technologies, recent security problems met in these new communication technologies and the importance of security and what should be done to maintain security in public institutions are involved in the study. Finally, after a survey study conducted among the public staff who have a key role in information and communication security, the subject matter is examined concerning this.
New communication technologies & information and communication security of public organizations (Case study: Erzincan universty)
Keywords: Kamu Yönetimi; İletişim Bilimleri