İki kardeşte lökoniki totalis - Kökçam, İbrahim; Köse, Ahmet; Akın, Haluk (My University, 2001)
Konjenital total lökoniki otozomal dominant kalıtımlı nadir görülen bir tırnak hastalığıdır. Anne ve babasında lökoniki olmayan iki kardeşte total lökoniki tespit edildi. Erkek olgunun parmaklarında köşelenme de vardı. Bu durum daha önce bildirilmemiştir. Bu makalede bir ailenin iki ferdinde konjenital lökoniki rapor ediyoruz. Literatür ışığında total lökoniki ve sistemik hastalık birlikteliği de vurgulandı.
Keywords: Genetik hastalıklar; doğuştan; Tırnaklar; El parmakları