Üniversal freze tezgahında Matterson mekanizması yardımı ile düz konik dişli imalatının araştırılması - Özel, Cihan; İnan, Ali (My University, 2000)
Bu çalışmada, vargel tezgahında düz konik dişli açmak için kullanılan Matterson mekanizması, üniversal freze tezgahına bağlandı. Konik düz dişlilerin açılması, özel çakılar kullanmaya gerek kalmadan sadece parmak freze çakıları ile sağlandı. Elde edilen konik dişlilerin boyut hassasiyetleri, özel konik düz dişli açma tezgahında (ZFTK 250/1) açılan aynı ölçülerdeki konik düz dişliler ile karşılaştırılarak, elde edilen sonuçlar değerlendirildi.
Keywords: İmalat Mühendisliği