FARKLI SOSYO-EKONOMİK VE KÜLTÜREL GRUPLARIN ETKİLEŞİMİ (ELAZIĞ CUMHURİYET MAHALLESİ ÖRNEİĞİ) - ÖZCAN, AKIN (Fırat Üniveristesi, 2003)
YÜKSEK LİSANS TEZİ FARKLI SOSYO-EKONOMİK VE KÜLTÜREL GRUPLARIN ETKİLEŞİMİ (ELAZIĞ CUMHURİYET MAHALLESİ ÖRNEĞİ) AKIN ÖZCAN Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümü Anabilim Dalı Bu çalışmamın konusunu 'Elazığ İli Esentepe Mevkii 'nde (Cumhuriyet Mahallesi) Farklı Kültürlerin etkileşimi' teşkil etmektedir. Araştırmanın amacı burada ikamet eden farklı sosyo-kültürel ve ekonomik yapıda olan sosyal grupların, birbirlerini nasıl etkiledikleri ve bu etkileşimin insanların ve grupların sosyo kültürel hayatlarına nasıl etki ettiklerini ortaya çıkarmaktır. Çalışmanın bulguları şu sonuçlara ulaştırmıştır. Farklı sosyal yapıya sahip olan tüm gruplar (Site Halkı, Tekevler, Beritanlılar, Şavaklılar) m, hepsi zamanla birbirlerinden etkilenmiş ve bu etkileşim sonucu sosyo-kültürel hayatlarında değişmeler olmuştur. Bazı sosyal gruplar değişime daha çabuk uğrarken, bazıları değişime daha fazla direnç göstermişlerdir. Bunda o sosyal grubun yapısı ve özellikleri etkili olmaktadır. Anahtar Kelimeler : Göç, Göçebelik, Kültürel Değişme, Kültür, Yoksulluk Kültürü, Gecekondulaşma
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Sosyoloji; Sociology