Toplam Lagrange Yöntemi ile Kabukların Burkulma Ötesi Analizi - Polat, Cengiz; Calayır, Yusuf (My University, 2017)
Bu çalışmada, 9-düğümlü izoparametrik kabuk eleman kullanılarak kabukların burkulma ötesi davranışı incelenmektedir. Formülasyonda toplam Lagrange yaklaşımı esas alınmakta ve malzeme lineer elastik kabul edilmektedir. Lineer olmayan denge denklemleri yay-boyu metodu (arc-length method) ile çözülmektedir. Değişik nümerik örnekler çözülerek kabukların burkulma ötesi davranışı elde edilmiştir
Keywords: Mühendislik; Makine