MERMER İŞLEMECİLİĞİNDE ATIKLARIN UZAKLAŞTIRILMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ - ÜRGÜP, MEHMET NURİ (Fırat Üniveristesi, 1995)
Yüksek Lisans Tezi MERMER İŞLEMECİLİ?İNDE ATIKLARIN UZAKLAŞTIRILMASI VE DE?ERLENDİRİLMESİ Mehmet Nuri ÜRGÜP Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Anabilim Dalı 1995. Sayfa, 101 Bu araştırmada, mermerin çeşitlerinden Ye sınıflandırılmasından bahsedilmiştir. Mermer sanayinin dünyadaki ve Türkiye'deki yeri araştırılmıştır. Mermer sanayinin Türkiye'deki durumu araştırılmış, sorunları ve bunlara öneriler sunulmuştur. Elazığ ili ve çevresindeki mermer rezervleri incelenmiştir. Mermer işlemeciliğinde çökeltme havuzları incelenip, son gelişmeler ile karşılaştırılması yapılmıştır. Çökeltme havuzlarının boyutlandırılması deneysel çalışmalarla yapılmıştır. Deneyler çökeltme semanı t = 05 - 2 saat, su sıcaklığı T= 10 °C alınmıştır. Bu çalışmalar sonucu optimum havuz ölçüleri elde edilmiştir. Mermer işlemeciliğinde elde edilen atıkların (slam) değerlendirilmesi amacıyla beton içine katılarak beton basınç deneyleri yapılmıştır. Bu çalışmaların sonuçları ile öneriler sunulmuştur. ANAHTAR KELİMELER: Mermer, Çökeltme havuzları, Slam, Mermer işlemeciliği.

II SUMMARY Masters Thesis IN THE MARBLE'S HANVÖRK WHAT LEFT OVER HAD BEEN TGGKEN AWAY AND IT HAD BEEN EVALVATED Mehmet Huri ÜRGÜP Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciena Department of Build 1995.. Page- 101 This investigation had been talked about kinds of marble and classify of the marble. The marble industry of the Turkey of the world had been investigated. The condition of the marble industry of the Turkey had been investigated and it had been presented their suggestions end to their problem. In Elazığ city and environments of it., the marble's reserved had been examined in detial. In The marble's hanwork. The pool of the precipitatekion had been examine in detiai to do comparetion of the last developing. The pool of the precipitatetion had been dimensioned to make studying of the experimental analysis in experimental analysis the time of the precipitatetion is between t = 0.5 2 hours and the temperature of the water had been tooken T = 10 °C. Result of the these studies, optimum measure of the pool had been found. In the marble's handwork what left overs, it had been done experiment in tedial with mixed concrete to aim of avaivate. KEY WORDS. Marble, The pool of the precipitatetion. Slump, The marble's handwork.
In The marble's handwork what left over had been tooken away and it had been evalvated
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering