Elazığ İli’nde Faaliyet Gösteren Tavuk Çiftliklerindeki Atıklardan Elde Edilebilecek Enerji Potansiyelinin Değerlendirilmesi - Türk, Hande; Koçer, Nilüfer Nacar; Hanay, Özge Kaya (Fırat University, 2015)
Ülkemizde hayvansal atıklar, genel olarak yakılarak ısınma amaçlı kullanılmakta ya da gübre olarak toprağa verilmektedir. Bu durum çevreyi olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle çeşitli alternatif enerji kaynakları benimsenmeli ve uygulanmalıdır. Bu çalışmada; Elazığ ilindeki, tavuk çiftliklerinden elde edilebilecek günlük gaz potansiyeli hesaplanmıştır. Sonuçlar, Elazığ’daki tavuk çiftliklerinden 10437,83 m3/gün yani yaklaşık 10500 m3/gün gaz üretilebileceğini göstermiştir

Animal manures are burned for heating or it used as soil conditioner in Turkey. This condition affects environment adversely. Therefore various alternative energy sources should be adopted and implemented. In this study, the gas potential is calculated daily which can be obtained from the chicken farms in Elazığ city. The results shown that 10,43783 m3/day, approximately 10,500 m3/day gas will be produced from chicken farms in Elazığ
Evaluatıon of Potential Energy Waste that may be Obtained from Operating Chicken Farm in Elazığ Provinces