İç içe yerleştirilmiş borularda laminer akışta ısı transferinin incelenmesi - Dağtekin, İhsan; Öztop, Hakan Fehmi (My University, 2000)
Bu çalışmada, iç içe yerleştirilmiş borularda laminer akış ve ısı transferi sayısal olarak incelenmiştir. Bu amaçla, iki boyutlu Navier-Stokes, süreklilik ve enerji denklemleri, sonlu hacim yöntemi ve literatürde yeni bir algoritma olan SIMPLEM algoritması kullanılarak çözülmüştür. Sonlu fark denklemlerinin çözümünde şaşırtmasız grid dağılımı kullanılmıştır. Hesaplamalar, Reynolds sayısının 100, 500 ve 1000, Prandtl sayısının 0,1, 0,7, 7 ve 10 değerleri için gerçekleştirilmiştir. İç içe yerleştirilmiş boru uygulamasında, hız dağılımı, girdap, akım çizgileri, basınç dağılımı ve yerel Nusselt sayısının değişimi ile ısı transferi miktarları hesaplanmıştır. Ayrıca, SIMPLEM algoritmanın kullanılabilirliği de tartışılmıştır.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Fizik; Uygulamalı; Fizik; Akışkanlar ve Plazma; Fizikokimya