Obezitenin Tanımı, Epidemiyolojisi ve Klinik Değerlendirmesi - Dönder, Emir; Önalan, Erhan (My University, 2018)
Obezit e, vücut ta aşırı yağ birikimidir. Ortalama vücut ağırlığına sahip erkeklerde vücut yağı %15-20, kadınlarda ise %25-30 arasındadır. Vüc ut y a ğyüzdesini belirlemek kolay olmadığı için obezite, aşırı yağdan daha çok aşırı kilo olarak t anımlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgüt ü (DSÖ), fazla kilolulukve obezit e t anımını beden kitle indeksine (BKİ = Ağırlık [kg] / Boy [m2]) dayanarak yapmaktadır. Artan obezite prevalansı t üm dün y a da büy ükbir sağlık problemidir
Keywords: Halk ve Çevre Sağlığı; Genel ve Dahili Tıp; Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri