İHSAN OKTAY ANAR'IN "PUSLU KITALAR ATLASI" ADLI ROMANINDA KELİME GRUPLARI, KELİME SAYISI VE KELİMELERİN KULLANIM SIKLIĞI - ÇİÇEK, ŞULE (Fırat Üniveristesi, 2015)
Kelime; dilin, anlamlı en küçük birimidir. Duygu ve düşüncelerimizi ifade ederken tek bir kelimenin yetersiz kaldığı durumlarda; birkaç kelime, dil bilgisi kurallarına uygun bir şekilde bir araya getirilerek yeni kelimeler, kelime grupları oluşturulur. Kelime grupları, yeni bir anlam ifade etmek için, birden fazla kelimenin bir araya getirilmesiyle oluşan dil birlikleridir. Bu çalışmada, son dönem Türk Edebiyatı'na katkıda bulunan yazarlardan biri olan İhsan Oktay Anar'ın "Puslu Kıtalar Atlası" adlı romanında kelime grupları, kelime sayısı ve kelimelerin kullanım sıklığı incelendi. Giriş bölümü ile yazarın edebî şahsiyeti, hayatı ve "Puslu Kıtalar Atlası" adlı romanı hakkında bilgi verilen çalışmanın birinci bölümünde, kelime grupları hakkındaki görüşler ile kelime gruplarının sınıflandırılmasına yer verilmiştir. Romandan saptanılan kelime gruplarının bulunduğu ikinci bölümün sonunda grafikler yer almaktadır. Üçüncü bölümde ise kelime sayısı ve kelimelerin kullanım sıklığının tespit edildiği dizin çalışması sunularak ardından eserde en sık kullanılan 50 kelimeye yer verilmiştir. Anahtar Kelimeler: Kelime, İhsan Oktay Anar, Puslu Kıtalar Atlası, dil, dizin.

A word is the smallest meaningful unit of the language,. In cases where a single word is insufficient while we express our feelings and thoughts, a few words are being combined together in accordance with the rules of grammar and new words word groups are being formed. Words groups are language combinations formed by combining more than one word in order to express a new meaning. In this study, word groups, word count and frequency of word usage have been examined in the novel named "The Atlas of Misty Continents" of Ihsan Oktay Anar, who is one of the authors who contributed to the Turkish literature in the last period. In the introduction chapter of the study have been included the author's literary figure, his life and information about his novel "The Atlas of Misty Continents", in the first section were given opinions about word groups and the classification of the word groups. At the end of the second chapter, where there are word groups detected from the novel, have been included the graphics. In the third chapter an index study has been presented where the number of words and the frequency of word usage have been detected, then most frequently used 50 words have been given. Key Words: Word, Ihsan Oktay Anar, The Atlas of Misty Continents, language, index.
Word groups, word count and frequency of use of words in the novel of İhsan Oktay Anar, named "The Atlas of Misty Continents"
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı; Dilbilim