Bilgi toplumu'nda toplam kalite liderliği: elazığ bankacılık ve finans sektörü uygulaması - Tikici, Mehmet; Demirel, Erkan T.; Derin, Neslihan (My University, 2005)
Teknolojinin hammaddesi olan bilginin her alanda kullanılması, sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişi sağlamıştır. İşletmelerde liderlerin önemi içinde yaşadığımız bilgi toplumunda daha da artmış bulunmaktadır. Bilgi toplumunun temel özelliklerinden birisi olan “değişime” paralel olarak, liderlik tarzlarında da hızlı bir dönüşüm yaşanmaktadır. Bilgi Çağı ile yaşanan bu değişim ve dönüşümün ortaya çıkardığı liderlik türlerinden birisi de; “Toplam Kalite Liderliği”dir. Bu çalışmanın amacı hızla bilgi toplumuna geçmekte olan Elazığ’da bankacılık ve finans sektöründe görev yapan yöneticilerin astlar açısından TKL özelliklerine göre değerlendirilmeleridir. Bu amaçla anket aracılığıyla toplanan veriler frekans analizlerine ve ?2 testine tabi tutularak sonuçlar frekans tabloları ve çapraz tablolar aracılığıyla sunulmuştur.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Toplam Kalite Liderliği; Bilgi; Bilgi Toplumu