Yavru Bir Kedide Tekrarlayan Prolapsus Rekti Olgusunun Kolopeksi Uygulaması ile Tedavisi - Durmuş, Ali Said; Çakır, Sema (My University, 2019)
Bu olgu sunumunda dört aylık erkek İran kedisinde tekrarlayan prolopsus rekti olgusunun kolopeksiile tedavisi konu edildi. İki kez rektumun reddedilmesi ve tütün kesesi ağzı dikişi ile tedavi edilenkedi hastalığın üçüncü kez nüks etmesi üzerine kliniğimize getirilmiştir. Üçüncü kez nüks etmesiüzerine kliniğimize getirilmiştir. Kolopeksi ile tedavi amacıyla laparotomi yapıldıktan sonra rektumkarın içerisine doğru çekildi ve kolon karın duvarına 2/0 poliglaktin ile tespit edilerek anüse tütünkesesi ağzı dikişi uygulandı. Postoperatif 6 aylık periyotta hastanın tamamen normal olduğuöğrenildi. Tekrarlayan prolapsus rekti olgularında rektumun reddi ile birlikte anüse uygulanan tütünkesesi ağzı dikişinin yeterli olmadığı, kolopeksi ile birlikte uygulanmasının başarılı sonuç verdiğikanısına varıldı.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Veterinerlik; Cerrahi