APPLICATIONS OF (M+1/G')-EXPANSION METHOD TO THE SOME NONLINEAR PARTIAL DIFFERENTIAL EQUATIONS - KHALID, BAN JAMAL (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu tez beş bölümden oluşmaktadıri Birinci bölümde Fokas-Lenells denklemi, Hirota-Maccari denklem sistemi, ve Hirota denkleminin (m+1/G') -açılım metodu kullanılarak genel bir tarihçesi verildi. İkinci bölümde, bu çalışmada gerekli olan bazı temel tanım ve teoremler ifade edildi. Üçüncü bölümde (m+1/G') -açılım metodunun genel yapısı açıklandı. Dördüncü bölümde, (m+1/G') -açılım metodu Fokas-Lenells denklemi, Hirota-Maccari denklem sistemi ve Hirota denklemine uygulandı. Beşinci bölümde, teze ilişkin bir sonuç tartışması yapılmıştır.

This style should not be changed this thesis consists of five chapters. In the first chapter, a general history of the Fokas-Lenells equation and Hirota-Maccari system, and the Hirota equation by using the (m+1/G')-expansion method. In the second chapter, some fundamental definitions and theorems which are necessary for this study have been introduced. In the third chapter, the instructions of the (m+1/G') -expansion method are addressed. In the fourth chapter, the (m+1/G')-expansion method is applied to the Fokas-Lenells equation (FLE), the Hirota-Maccari system, and the Hirota equation. In the fifth chapter, a concluding discussion regarding the thesis is given.
(M+1/G')-genişleme yönteminin bazı doğrusal olmayan kısmi diferansiyel denklemlere uygulamaları
Keywords: Matematik