ZEMİN-ÇİMENTO STABİLİZASYONUNDA UÇUCU KÜLÜN ZAMANLA MUKAVEMET DEĞİŞİMİ - SAATÇİ, NİDA (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi ZEMİN-ÇİMENTO STABİLİZASYONUNDA UÇUCU KÜLÜN ZAMANLA MUKAVEMET DEĞİŞİMİ Nida SAATÇİ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü înşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2005, Sayfa 40 Bu çalışmada, 16 yıl bekletilmiş uçucu külün zemin-çimento stabilizasyonunda kullanımı araştırılmış ve değişik oranlardaki zemin-çimento ve zemin-çimento bekletilmiş uçucu kül karışımları üzerinde bir dizi deney yapılmıştır. Bulunan deney sonuçları, 1989 yılında aynı konuda yapılan deney sonuçlan ile karşılaştırılmıştır. Çalışma sonunda bekletilmiş uçucu kül ile hazırlanan numunelerden elde edilen basınç mukavemetlerinin, 1989 yılı deney sonuçlarına göre azaldığı ıslatma-kurutma ve donma- çözülme ağırlık kayıplarının ise arttığı görülmüştür. Bundan dolayı da zemin-çimento stabilizasyonunda bekletilmiş uçucu külün kullanılmasının uygun olmadığı görülmüştür. Anahtar Kelimeler: Uçucu kül, çimento, stabilizasyon. VII
Strength changing of fly ash with time in soil cement stabilization
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği