Boyunda Epidermoid Kist: Olgu Sunumu - Keleşa, Erol; Sönmez, Hatice Hazan; Akın, Mehmet Mustafa; Şimşek, Sercan; Karlıdag, Turgut (My University, 2016)
Epidermoid kistler çok katlı yassı epitel ile döşeli kistik malformasyonlardır. Histolojik olarak epidermoid, dermoid ve teratoid kistler olarak sınıflandırılırlar. Bu makalede 58 yaşında bir hastada boyun orta hat solunda epidermoid kist vakası sunuldu. Epidermoid kistlerin klinik semptomları, ayırıcı tanısı, tanıda yardımcı görüntüleme yöntemleri ve tedavisi tartışıldı
Keywords: Dermatoloji; Genel ve Dahili Tıp; Cerrahi