SIVI AKIŞKANLARIN ANİMASYONU - TAN, MEHMET AKİF (Fırat Üniveristesi, 2011)
Bu çalışmada akışkanların animasyonu incelenmiştir. Bunun için akışkanların özellikleri araştırılmıştır. Çalışmada öncelikle animasyon ve akışkanlar ile ilgili bilgilere yer verilmiştir. Animasyon için akışkanların hareketinde karşımıza çıkan problemler incelenmiştir. Hareket denklemleri incelenip animasyonda kullanımıyla ilgilenilmiştir. Hareket denklemlerinin çözümü için Navier-Stokes denklemlerinden faydalanılmıştır. Bu adımlardan sonra karşımıza çıkan diferansiyel denklemin çözümü için Sonlu Farklar yaklaşımı kullanılmıştır. Uygulama olarak bilgisayar ortamında nesne tabanlı programlama dillerinden olan Visual Basic dili kullanılarak animasyon gerçekleştirilmiştir. Hareket denklemi Sonlu farklar metoduyla çözüldükten sonra belirtilen dilde uygulamaya konularak dalga animasyonu gerçekleştirilmiştir.Anahtar Kelimeler: Animasyon, Akışkanlar, Akışkan Hareket Denklemleri, Navier- Stokes Denklemleri, Sonlu Farklar Yaklaşımı

In this study the animation of fluids has been examined. For this reason, the properties of fluids were investigated. This study primarily includes informations about animations and fluids. For animation, the problems encountered in fluid movements were examined. Equations of movement were investigated and their usage in animations were evaluated. Navier-Stokes equations were used for the solution of the equations of motion. For the solution of diferantial equation, which is encountered after all these steps, finite difference approach was preferred. As an aplication, object-oriented programming language Visual Basic was used in computer environment and animation was realized. As application, real time animation has been implemented.Key Words: Animation, Fluid, Fluid Equations of Motion, Navier-Stokes Equations, Finite Difference Approach
Animation of liquid fluid
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol