Farklı barındırma sistemleri ve kesim yaşına göre Pekin ördeği besisinin fayda-maliyet analizi - Demir, Pınar; Erişir, Zeki; Poyraz, Öznur; Onbaşılar, Esin Ebru; Erdem, Evren (My University, 2010)
Bu çalışmada, pekin ördeği yetiştiriciliğinde farklı barındırma sistemleri ve kesim yaşının işletme karlılığına olan etkisi araştırılmıştır. Çalışmada, Pekin ördeği üretiminde havuzlu yarı entansif besi sisteminin hayvan refahı açısından olumlu etkileri olduğu ancak işletme karlılığının havuzsuz yarı entansif beside daha yüksek olduğu tespit edilmiştir.
Keywords: Maliyet fayda analizleri; karlılık; Pekin ördeği; kesim ağırlığı; hayvan refahı; ördek; hayvan kesimi; besi; kümes hayvanları; kümes