Paleontolojik Çalışmalarda Global Mapper v14.0 Programının Kullanımı - Kayğılı, Sibel (My University, 2015)
Bilgisayar programlarının bilimsel çalışmalarda değişik amaçlarla kullanılması her geçen gün yaygınlaşmaktadır.Jeolojinin diğer dallarında olduğu gibi paleontolojik çalışmalarda da bilgisayar programı kullanılması, sağladığıkolaylıklar nedeniyle hem zaman kazandırmakta hem de çalışmanın değerini yükseltmektedir. Bu nedenlebilgisayar programları, klasik yöntemlere göre çok daha kullanışlıdır. Bu çalışmada amaç, Malatya batısında,Akçadağ ilçesi yakınlarındaki Develi çevresinde, Malatya L39-b1, Malatya L39-b2, Malatya L39-b3 ve MalatyaL39-b4 paftalarında yapılan paleontolojik çalışmalarda, Global Mapper v14.0 programının kullanılmasıdır. Buamaçla; Söz konusu dört pafta koordinatlandırılmış, paftalar birleştirilmiş, örnek alım noktaları topoğrafik haritaüzerinde gösterilmiş, örnek alınacak nokta veya noktalar topoğrafik harita üzerine işaretlenip koordinatlarıokunmuştur. Sonuç olarak; üç boyutlu görüntü, kontur haritası ve enine kesit elde edilmiştir.
Keywords: Coğrafya; Paleontoloji