SELİ ÇAYI'NIN ROTİFER FAUNASI VE MEVSİMSEL DEĞİŞİMLERİ - İPEK, NECLA (Fırat Üniveristesi, 2008)
Bu çalışmada, Seli Çayı'nın Rotifer faunasının tespiti ve mevsimsel değişimlerinin saptanması amaçlanmıştır. Çalışma konusu olan Rotifer örnekleri Mart 2006 ? Şubat 2007 tarihleri arasında, 5 istasyondan aylık periyotlar halinde yapılan arazi çalışmaları sonucu elde edilmiştir. Çalışma süresince; Rotifera'ya ait 13 tür kaydedilmiştir. Polyarthra vulgaris ve Kelicottia longispina en fazla kaydedilen türler olmuştur.Ayrıca çayın bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri, rotiferlerin istasyonlara, aylara ve mevsimlere göre dağılımları ile bazı istatistiksel parametreler verilmiştir.Seli Çayı'nda bulunan rotifer faunasından elde edilen veriler Shannon Weaver Çeşitlilik İndeksi ve Margalef Tür Zenginliği indekslerine göre analiz edilmiştir. İlkbahar tür çeşitliliği (H'= 2,38) ve tür zenginliğinin (D=2,6) en bol bulunduğu mevsim olmuştur.

The purpose of this study is to determine Rotifer fauna and their seasonal variations of Seli Stream (Elazığ). Rotifer samples have been collected from 5 stations at monthly periods between March 2006 ? February 2007. During the study, 13 Rotifera species were recorded. Polyarthra vulgaris and Kelicottia longispina were recorded as dominant species.Furthermore, some physical and chemical features of Seli Stream, the distrubition of rotifers according to the stations, months, seasons and also some statistical parameters are given.The data obtained from the rotifera fauna of Seli Stream were analysed by Shannon-Weaver Diversity Index and Margalef Species Richness Index. Spring had got highest species diversity (H= 2.38) and richness (D=2,6) .
Rotifer fauna and seosonal variations of Seli stream
Keywords: Su Ürünleri