M.ŞEMSEDDiN (GÜNALTAY) ve DiNLER TARiHiNE YAPTIGI KATKILAR - Gökbel, Ahmet (Fırat University, 2000)
Mehmed Şeınsedelin, 1883 yılında Eğin'de (Kemaliye-Erzincan) doğdu. Babası ınüderris İbrahim Eelhem Efendi, annesi Saliha Hanım' dır. Ailesi, Uygur ve Çağatay Türideri 'nin yaşadığı topraklar olan Ürik adlı bir köyden idi. Babası, ulema sınıfında önemli bir yeri ve şöhreti olan dar gelirli bir aileden gelmekteydi.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları