1,8-DİAMİNONAFTALİNDEN ELDE EDİLEN SCHİFF BAZININ CO(II), Nİ(II), CU(II) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - TURAN, NEVİN (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi 1,8-DİAMİNONAFTALİNDEN ELDE EDİLEN SCHIFF BAZININ Co(II), Ni(II), Cu(II) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU Nevin TURAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 34 Bu çalışmada 8-amino-[l-(2-hidroksifenil)imino]naftalen ligandı (LH) ve onun bazı geçiş metal kompleksleri sentezlendi. 1,8-Diaminonaftalin ve Salisilaldehit'in kondenzasyonu ile 8-amino-[l-(2- hidroksifenil)imino]naftalen ligandı (LH) hazırlandı. Daha sonra bu ligand ile Co(II), Ni(II) ve Cu(II) kompleksleri sentezlendi. Sentezlenen ligand ve komplekslerin yapıları, Molar İletkenlik, Elementel Analiz, Magnetik Süsseptibilite, İR, UV-VIS, 'H-NMR Spektroskopisi teknikleri kullanılarak karakterize edildi. Co(II), Ni(II) ve Cu(II) komplekslerinin sırasıyla karedüzlem geometri, tetrahedral geometri ve karedüzlem (dimerik) yapıya sahip oldukları sonucuna varıldı. Anahtar Kelimeler: 1,8-Diaminonaftalin, Salisilaldehit, Schiff Bazı ve Co(II), Ni(II), Cu(II) kompleksleri II
Synthesis and characterization of Co(II), Ni(II), Cu(II) complexes of schiff base obtained from 1,8-diaminonapthalene
Keywords: Kimya; Chemistry