Huckleberry Finn'in Maceraları'nda gerçekçi öğeler ve romantizmin eleştirisi - Aydın, Abdülhalim (My University, 2009)
1. Aytür, Necla, Amerikan Romanında Gerçekçilik, DTCF Yay., Ankara, 1987. 2. Çetiflli, İsmail, Edebi akımlar, Akçağ, Ankara, 2001. 3. Göker, Cemil, Fransa’da Edebi Akımlar, DTCF Yayınevi, Ankara, 1986. 4. James, Henry, Art of the Novel, New York, 1962. 5. Mathey, François, Le Réalisme Americain. Du Dix-huitième Siècle à Nos Jours, Genève, Skira, 1978. 6. Moran, Berna, Edebiyat Kuramları ve Elefltiri, Cem, İstanbul, 1991. 7. Özdemir, Emin, Türk ve Dünya Edebiyatında Dönemler-Yönelimler, Bilgi Yayınevi, İst., 1999. 8. Stanzel, Franz K., Roman Biçimleri, Çizgi kitapevi, 1997, 9. Twain, Mark, Huckleberry Finn’in Maceraları, Çev: Necmiye Uçansoy, İst., 2004. 10. Twain, Mark, Tom Sawyer’ın Maceraları, Çev: Necmiye Uçansoy, İst., 2003. 11. Yetkin, Suut Kemal, Edebi meslekler Tarihi, Remzi Kitapevi, İstanbul.
Keywords: Roman; eleştiri; edebiyat çözümlemesi; Mark Twain; gerçekçilik; romantizm; huckleberry finn; amerikan edebiyatı