Uygulamalı Coğrafya Suç Haritaları I : Veri Kaynakları - Karakas, Erdal (My University, 2005)
Çok farklı özelliklere sahip olan suç, çeşitli bilim dalları tarafindan incelenmektedir. Bu çalışmalarda çeşitli tipte suç haritaları kullanılmaktadır. Problem çözmede değerli bir araç olan suç haritaları, genel olarak iki tip veriden oluşur: İlki coğrafi veriler ikincisi ise suç verileridir. Coğrafi veri kaynağı arazi parseli, caddeler, akarsular, otobanlar, şehir blok grupları, şehir sınırı, nüfus ve onun değişik özelliklerini ihtiva eden sayım verilerinden oluşur. Suç verileri ise faaliyet tipi, yıl, zaman, adres, sınır veya mahalle gibi bilgileri içerir. Yayımlanmış veya yayımlanmamış kaynaklardan oluşan suç verileri DİE, polis ve jandarma kaynaklarından alınır. Bu verilerin her biri içerik ve detay açısından birbirinden farklıdır. Bu yüzden suç haritalama da kullanılacak veri araştırma konusuna, bilim dalına, alana göre değişmektedir. Bu çalışmanın asıl amacı suç haritalamada kullanılabilecek veri kaynaklarının neler olduğu ve bu kaynaklardan nasıl faydalanılabileceğinin belirtilmesidir.
Keywords: Coğrafya