Difüzyon kaynağı ile birleştirilmiş östenitik paslanmaz çelik ve elektrolitik bakırda kaynak bölgesinin incelenmesi - Yilmaz, Osman; Çelik, Halis (My University, 1999)
Difüzyon kaynaklı paslanmaz çelik ve bakırın kaynak bölgesi incelenerek, difüzyon kaynağı sonrası, kaynak parametrelerinin kaynak bölgesi mikroyapısı üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Tespit edilen sonuçlar ile; sıcaklık, basınç ve zaman olarak belirlenen kaynak parametrelerinin difüzyon kaynaklı paslanmaz çelik ve bakırın kaynak bölgesinde oluşan fazların yapısı ve büyüklükleri üzerinde farklı etkilere sahip oldukları belirlenmiştir. Ayrıca, difüzyon mesafesine kaynak parametrelerin etkileri tespit edilerek sonuçlar biri birileriyle karşılaştırılmıştır.
Keywords: Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test; Malzeme Bilimleri; Biyomalzemeler