Atatürk Baraj Gölü’nde Yaşayan Bizir, Carasobarbus luteus (Heckel,1843)’un Sindirim Sistemi İçeriği - Çelik, Burcu; Saler, Serap (My University, 2016)
Bu çalışmada Nisan 2011-Mart 2012 tarihleri arasında Atatürk Baraj Gölü'nden yakalanan toplam 173 Carasobarbus luteus (Heckel,1843)'un sindirim sistemi içerikleri incelenmiştir. İncelenen C. luteus (Heckel,1843) örneklerinin sindirim sistemi içeriğini bitkisel organizmalardan Bacillariophyta (29 tür), Chlorophyta (6 tür), Dinophyta (1 tür); hayvansal organizmalardan ise Rotifera (7 tür), Cladocera(6 tür),Copepoda (2 tür) veDiptera (1tür)'nın oluşturduğu bulunmuştur. İncelenen 173 C. luteus örneğinin % 68,2'sinde sadece bitkisel, %31,79'unda hem bitkisel hem de hayvansal türler görülmüştür. Sadece hayvansal organizmaları içeren bireye ise rastlanılmamıştır. Sayısal Yüzde, Bulunuş Frekans Yüzdesi ve Geometrik Önem İndeksi(GII) kullanılarak besinsel organizmaların aylık, mevsimsel ve yıllık dağılımları incelenmiştir. Tüm bu sonuçlara göre Cymbella affinis (Bacillariophyta) en fazla önem arz eden tür olmuştur
Keywords: Balıkçılık; Limnoloji; Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi; Zooloji