İçme (Elazığ) kaynağı'nın hidrojeoloji incelemesi - Çetindağ, Bahattin; Gurocak, Zulfu (My University, 2001)
İnceleme alanı Elazığ il merkezinin 40 km doğusunda yer almaktadır. Çalışma alanında Mesozoyik ve Senozoyik yaşlı birimler yüzeylemektedir. Bunlar G uleman Ofiyolitleri, Elazığ Magmatitleri ve Hazar Formasyonu'dur. İçme Kaynağı'nda uzun süreli debi ve mevsimsel olarak iyon değişimi kontrol edilmiştir. Kaynağın 26 Temmuz 1999 - 26 Kasım 1999 tarihleri arasındaki boşalım kotu üzerindeki depolama gücü 7.26*106$m^3$' tür. Kaynak Suyunda katyon ve anyonların sıralanışı; rCa > rMg > r(Na+K), r($HCO_3$) > $rSO_4$ > rCI şeklindedir, içme kavnak suyunda anyon ve katyonlar Piper Diyagramı'nın 9. bölgesinde gruplanmışlardır.
Keywords: Su Kaynakları