İşten ayrılma niyeti - Demirel, Erkan Turan (My University, 2019)
İnsanoğlunun tutum ve davranışlarını anlamak, açıklamak, ortaya çıkacak davranışı öngörebilmek, amaçlar doğrultusunda değişmesi zor olan davranış biçimlerini değiştirerek rekabet ortamına ayak uydurabilecek şekilde yenilemek, var olan sorunları analiz etmek, yenilikçi çözümler üretmek örgütsel davranış disiplininin kapsamındadır. Bu bağlamda örgütsel davranış, üstün bir performans ortaya koyup başarılı olmada, faaliyetlerini yarınlara taşıyıp bu yarışta ben de varım diyebilmek hususunda işletmeler/kurumlar/toplumlar için önem arz etmektedir. Bu önemine bianen ortaya çıkan bu çalışma, işletmelerin/kurumların ayakta kalabilmeleri ve gelişebilmeleri adına bir katkı sağlamak ve yararlı olmak amacını taşımaktadır. Yardımlaşarak amaçların gerçekleştirilmesi için davranışın yönlendirilmesi, yönlendirmenin de sağlanabilmesi için ortaya çıkabilecek farklı davranışların ve sebeplerinin bilinmesinin gerekliliğinin bilincinde olarak, çalışma güncel konular da dahil olmak üzere bir çok konuyu kapsamaktadır. Bu çalışmanın dipsiz kuyularda kalmaması ve öğrencilere/işletmelere/kurumlara/yöneticilere yararlı olması temel dileğimizdir.
Kitap - Kitap İçinde Yayın (Bölüm ya da Makale)
Keywords: İşten ayrılma niyeti; Örgütlerde olumsuz davranışlar