VERİ KAZIMA YÖNTEMLERİ İLE SİBER TEHDİT İSTİHBARATI ARACININ GELİŞTİRİLMESİ - BOZKUŞ, AHMET YAŞAR (Fırat Üniveristesi, 2021)
Teknolojinin giderek gelişmesi ve her türlü bilginin internet ortamına taşınması yeni sorunlara sebep olmuştur. Sorunların başında bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması ve muhafaza edilmesi gelmektedir. Çalışmada siber güvenlik ürünlerinden bahsedilmiş ve ne işe yaradıkları belirtilmişlerdir. Siber saldırılarının boyutları anlaşılması için saldırıya uğrayan büyük şirketlere yer verilerek yapılan büyük saldırılara değinilmiştir. Siber güvenlik ürünleri tek başına yetmemekte ve siber istihbarat ile desteklenmelidir. Global ve yerli çözüm istihbarat kaynaklarından bahsederek en popüler programa dili olan python ile siber istihbarat aracı geliştirilmiş ve çıktıları paylaşılmıştır.

The gradual development of technology and the transfer of all kinds of information to the internet caused new problems. The most important problem is the safe storage and preservation of this data. In the study, cyber security products were mentioned and what they did was specified. In order to understand the extent of cyber-attacks, large attacks on large companies that have been attacked are mentioned. Cyber security products alone are not enough and should be supported by cyber intelligence. By talking about global and domestic solution intelligence resources, a cyber intelligence tool was developed with python, the most popular programming language, and its outputs were shared.
Development of cyber threat intelligence tool with data scraging methods
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol