Styropor Kullanılarak Elde Edilen Hafif Betonların Fiziksel Özelliklerinin Deneysel Olarak Araştırılması - Yıldız, Servet; Kaya, Ahmet; Kele$temur, Halidun (My University, 2004)
Bu çalışmada; beton karışımına styropor ilave edilerek elde edilen hafif betonun fiziksel özellikleri deneysel olarak araştırılmıştır. Araştırma yapılan numuneler, katkısız ağırlığından %10, 20, 30 ve % 40 oranlarında azalma oluşturacak miktarlarda styropor ilave edilerek hazırlanmıştır. Deneyler ilgili Türk Standartları gözetilerek yapılmıştır. Araştırılan fiziksel özellikler; donma-çözülme dayanımı, su emme, boşluk oranı ve birim ağırlık oranının belirlenmesidir. Numunelerdeki styropor oranının artması ile malzemenin birim ağırlığında azalma olurken, su emme ve boşluk oranında artma olmuştur. Donma-çözülme neticesinde numunelerde çatlamalar ve az miktarda da parçalanmalar olmuştur.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Hafif Beton; Styropor; Birim Ağırlık; Su Emme; Boşluk Oranı; Donma-çözülme