Yardımcı Pilot Sembolleri ve Kodlama Tekniklerini Kullanan FBMC Dalga Formu Yapısı ile OFDM Sisteminin Kıyaslanması - Kamışlıoğlu, Bircan; Akbal, Ayhan (My University, 2018)
Yeni nesil haberleşme sistemleri olarak bilinen 5G haberleşme sistemlerinde FBMC yapısı önemli bir gelişmegöstermiş literatürde çoğunlukla tercih edilen OFDM yapısının aksine çok daha iyi spektral özelliklersağlamaktadır. Haberleşme sistemlerinde veri iletimi için önemli rol oynayan kanal durum bilgisi gereksiniminingiderilmesi nedeniyle kanal tahmini yöntemlerine başvurulmaktadır. FBMC yapısı için bu çalışmada pilotsembol destekli kanal tahmini, kodlama ve yardımcı pilot sembol yöntemleri kullanılmıştır. Literatürde büyükyer tutan OFDM ve FBMC yapıları kullanılarak yapılan modülasyon işlemlerinde bu iki tekniğin birbirlerinegöre avantaj ve dezavantajları incelenmiş bit hata olasılığı, ortalama gücün tepe güce oranı, iletim güçleri, güçspektral yoğunluğu, kapasite artışı gibi parametreler bakımından karşılaştırmaları gerçekleştirilmiştir. Ayrıcauygulamalar farklı kanal modelleri için yenilenerek farklı kanalların etkisi de ortaya konulmuştur.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Telekomünikasyon