Propolis Enjekte Edilen Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss)’nda Bazı İmmünolojik Parametrelerin İncelenmesi - Yonar, M. Enis; Sağlam, Naim; Yılmaz, Seval (My University, 2018)
Bu çalışmada; gökkuşağı alabalığında bazı immunolojik parametreler üzerine propolisinetkisi araştırıldı. Bu amaçla, propolis 2,5; 5 ve 10 mg/kg balık ağırlığı dozunda 4 defabalıklara intraperitoneal olarak enjekte edildi. Deneme ve kontrol grubundaki balıklardan3., 9., 15., ve 21. günlerde kan örnekleri alındı oksidatif radikal üretimi[nitrobluetetrazolium (NBT) aktivitesi], total protein ve total immunoglobulin düzeylerianaliz edildi. Deneme sonunda, kontrol grubuna göre propolis uygulanan gruplarınoksidatif radikal üretimi, total protein ve immunoglobulin düzeylerinde istatistiksel olarakönemli bir artış tespit edildi.
Keywords: Biyoloji