Propolisin Genel Özellikleri ve Balıklarda Kullanımı - Yonar, M. Enis (My University, 2017)
Propolis, bitkilerin tomurcuk ve yaprak kısımlarından toplanan maddelerden bal arıları tarafından üretilen doğal reçineli bir karışımdır. Propolis antikanser, antiinflamator, antibiyotik, antioksidatif, antibakteriyel, antiviral, antifungal, anestetik, immunostimulan ve sitotoksik etkilere sahiptir. Bu derlemede doğal bir ürün olan propolisin fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri, bitkisel kaynakları ile balıklarda kullanımı ve uygulama şekiller hakkındaki bilgilerin bir araya getirilmesi amaçlanmıştır
Keywords: Biyoloji; Balıkçılık