TRAFFIC SIGN DETECTION AND RECOGNITION - RAMADHAN, SARDAR (Fırat Üniveristesi, 2017)
OZET Sürücülere navigasyon, güvenlik ve uyarı işaretleri gibi yol işaretleri ile önemli bilgiler verilebilir, bu nedenle bu günlerde otomatik işaretleme ve algılama için bilgisayar tabanlı sistem popülerdir. Ttrafik işareti algılama ve tanıma tasarımı, ulaşım sistemlerine yardımcı olmak için bilgisayar sistemleri kullanilabilir. Bir yolda trafik işaretlerinin bir otomatik algılama sistemi ile donatılmış kameralar gibi robotik yardım eklemek çok yararlı olacaktir. Bu araştırma tezi, trafik işaretini tanımak ve tespit etmek için bir genel bakış ve bazı teknikler sunar. Bu tezde, trafik işaretlerini trafik akışına özerk bir şekilde algılayıp algılayabilen bir Blob analizi yöntemi kullanan bilgisayarlı bir sistem oluşturulmuştur. Bu tez çalışmasında, uygulanan yaklaşımın güvenilirliği gösterilmiş ve deneysel sonuçları ile başarımı sunulmuştur. Sonuç olarak aktıf olarak kullanılan trafik işaretleri için mükemmel olmasa bile, daha az benzerlik gösteren farklı işaretler dizisi kullanmak tanıma oranını büyük ölçüde artırabilir. Gelecekteki taşımanın özerk araçlarla yapıldığını varsayarsak, kullanılan işaretler kesinlikle insan tarafından algılanabilmesi için değil kolay tespit edlebilir ve tanınabilir olacaktır Anahtar kelimeler: Recognition of traffic sign, detection of traffic sign, color segmentation, HSV, blob analysis.
Trafik işaretleri bulma ve tanıma sistemi
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol