ASİMETRİK FTALOSİYANİN VE BAZI GEÇİŞ METAL KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - YILMAZ, FEHEDA (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi asimetrik ftalosiyanin VE BAZI geçiş metal komplekslerinin SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU Feheda YILMAZ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 40 Bu çalışmada, asimetrik sübstitüye ftalosiyanin, 2-Nitro-9,16,23-hekzakis (hekziltiyo) ftalosiyanin, DMF'de 170°C'de reflaks edilerek beş basamakta hazırlandı. Daha sonra DMF'de Co(II) ve Zn(II) komplekleri sentezlendi. Reaksiyon karışımı 170°C'de DMF'de reflaks edildi. Bu bileşiklerin yapıları 'H-NMR, İR, elementel analiz ve UV/VIS spektroskopisi ile karakterize edildi. Sonuçta bileşikler iyi bir verimle elde edildi ve elde edilen değerler literatürle uyum halindedir. Anahtar Kelimeler : Ftalosiyanin, CoPc, ZnPc. IV
Synthesis and characterization of unsymmetrical phtalocyanine and its transition metal complexes
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry