FARKLI SICAKLIKLARDA BESLENEN AYNALI SAZAN (EYPRİNUS CARPİO L.)'NIN PROTEİNDEN YARARLANMA ORANININ BELİRLENMESİ - ÇAKMAK, M. NURİ (Fırat Üniveristesi, 1993)
Yüksek Lisans Tesı FARKLI SICAKLIKLARDA BESLENEN AYNALI ZAZAX (OprteuF carpio L.) "İN PROTEİNDEN YARARLANMA ORANININ BELİRLENMESİ. M. Nuri ÇAKMAK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anadilim Dalı 1991 Sayfa : 31 Bu çalışmada, ağırlıkları 120 g ile 280 g arasında değişen Aynalı sazan iCyprtsus carpie L.) balıklarının 16 *C, 21 °C ve 26 °C* da beslenmesinde kullanılan yemdeki proteinin sindirilme düzeyleri tesbit edildi. Balıklara verilen yeme eksternal indikatör madde olarak Kromik oksit (Cr2Q3) katıldı. Kromik oksitli yemlerle beslenen balıkların dışkıları diseksiyon metoduyla alınarak, her üç sıcaklık derecelerinde de dışkı analizleri yapıldı. Analizler sonucunda yemdeki proteinin balıklar tarafından sindirilme düzeyleri 16 X' da. % 81.22, 21 °C* da. % 85.84. 26 *C da % 87.77 olarak tesbit edildi. Sonuç olarak, bu balıkların yaşadıkları ortamın su sıcaklığı arttıkça beslenmelerinde kullanılan yemdeki proteini daha iyi değerlendirdikleri görüldü. ANAHTAR KELİMELER: Sindirim derecesi. Kromik oksit (Cr^j). Aynaifşasan. Protein.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology; Su Ürünleri; Aquatic Products