KUTSAL METİNLERDE VE RİVAYETLERDE HZ. SÜLEYMAN - YÜCEL, EKREM (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi KUTSAL METİNLERDE ve RİVAYETLERDE Hz. SÜLEYMAN Ekrem YÜCEL Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı Hadis Bilim Dalı 2003, Sayfa: 122 Gerek kutsal kitaplarda gerekse rivayetler de hakkında bir çok malumat bulunan Hz. Süleyman'ı peygamberimizin kendi dilinden öğrenmek ve onun hakkındaki rivayetleri değerlendirmek için araştırma konusu yaptığımız "Kutsal Metinlerde ve Rivayetlerde Hz. Süleyman" adlı çalışmamız, Giriş ve dört bölümden oluşmaktadır. Girişte, çalışmada kullanılan yöntem ve teknikler hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde Hz. Süleyman'ın Tarihi ve Menkıbevi hayatı, ulaşabildiğimiz kaynaklar çerçevesinde ele alınıp incelenmiştir. İkinci bölümde Hz. Süleyman'ın Tevrat, Kuran ve İndiler bağlamında Kutsal metinlerdeki durumu ortaya konulmaya çalışılmıştır. Üçüncü bölümde Tarih, Tefsir, Tasavvuf ve Edebiyat olmak üzere İslam dini kaynaklarında, Hz. Süleyman'ın nasıl anlatıldığı işlenmiştir. Dördüncü bölüm de ise konuyla ilgili Hadisler verilerek bunların değerlendirilmesi yapılmıştır. Bu çalışma bibliyografya ile sona ermektedir. Anahtar Kelimeler: Hz. Süleyman, Hadis, Kutsal Metin, Peygamber.
Prophet Suleyman in holy books and rumors
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Din; Religion