Substantivisches Attribut im Praepositionalkasus des Deutschen und ihre Entsprechungen im Türkischen - Aygün, Mehmet (My University, 2006)
Bu çalışmada, Almanca ve Türkçe'deki edatlı tamlamalar ele alınarak örneklerle açıklandı. Almanca ve Türkçe farklı dil ailelerine mensup olduklarından, bu konuda da kullanım farklılıkları ortaya çıktı. Edatlı tamlamaların isim tamlamaları gibi kullanılabildikleri, ilgi cümlecikleriyle karşılanabildikleri, fakat bunlardan daha ekonomik ve pratik kullanıldıkları ve ifadeye zenginlik kattıkları görüldü. Almanca'daki edatlı tamlamaların, Türkçe'de edatlar, değişik isim durumları ve kelime türetme ekleriyle karşılandığı tespit edildi.
Keywords: Dil ve Dil Bilim